Menü Bezárás

Mit adhat neked?

Miről szól a könyv?

Boldogság,  szuper élet, siker,  elégedettség, egymásra találás, csodaszép szerelmes jelenetek – ezt szeretnéd hallani. Ugye? 
Igen, van benne ez is. De az élet csak ezekből áll? Nem. Naugyehogyugye. Szép is lenne, de ilyen nem létezik, sajnos.

Az elismert, sikeres norvég író, Karl Ove Knausgard  mondja, hogy igyekszik az irodalmat a valósághoz közelíteni. Ebben a könyvben teljesen egy síkban van, hiszen egy valódi történetet dolgoz fel, megtörtént eseményekkel. Célja felismerni a hétköznapok perceiben az életünket megrontó sérelmeket. Fogsz találni közte te is olyat, amire meglepődve azt mondod: igen, ez velem is megtörtént. Hogy-hogy nem gondoltam rá eddig? A rálátás esélyt ad, hogy boldogabban éld tovább az életed. Sokkal nyugodtabb, elégedettebb leszel, ha észre veszed a jeleket és tudod kezelni a reakciókat. Úgy fogod letenni a könyvet, hogy azt gondolod, ezt sokkal hamarabb el kellett volna olvasnom.

Még mindig nem tudod, hogy miről szól a könyv.
Ha most azt mondom, hogy egy lány hosszú éveken keresztül szenved, kegyetlenül kínozza a lelkét bántó szavakkal a nárcisztikus anyja, akkor félek, hogy azonnal becsukod az oldalt és gyorsan rákeresel a „szerelmes randevúk romantikája” kifejezésre. Üdítőbb. Igaz?
Akkor nem így mondom. Nem akarlak elriasztani az olvasástól. Biztosan őrzöl olyan emlékeket a gyerekkorodból, amikor megbántva érezted magad. Az emlékére is átjár egy furcsa érzés. Na, ugye? Persze, ez még nem kóros, Miről szól az És akkor jött az anyám?

Egy nehéz anya-lánya kapcsolat és egy mély, szenvedélyes szerelem.

A hétköznapok apró eseményei nem lökik a szemünkbe szirénázva a verbális szúrófegyvert. Akit bokán rúgnak, azonnal tudja, kivel áll szemben, de az életerő lassú kiszipolyozása nem tűnik fel.
A regényben a cselekvésszilánkok úgy villannak fel, mintha éppen most bekukkantanál az ablakon a szereplőkhöz. Időnként megnézed, mi történik velük. Mint bármelyikünk egy hétköznapi pillanata minden emelkedettség nélkül. Lehet, hogy az olvasásnál türelmetlenül várod, hogy mikor fog már felpörögni, mikor jön már az agyat szétfeszítő izgalom az apró esemény után, de kérlek, ne ugord át ezeket, ne hagyj fel az olvasással, mert az életünk építőkövei is ilyen pici téglákból állnak össze, és ez fogja megmutatni, hogy milyen kegyetlenül sunyi tud lenni ez a viselkedés. Ezek segítenek majd neked is, hogy felismerd a megbúvó gyilkos szavakat. Úgy öl meg, hogy közben széles mosollyal ölel körbe. Az áldozat saját magát lövi főbe.
Lehetséges, hogy te is megtapasztaltad már? Figyelj magadra!

– Na, én ezt nem olvasom el, semmi közöm hozzá! – gondolod most magadban.
Nem biztos az!  Fogsz találni benne olyat, ami téged is érint.  Mert egyre gyorsabban terjed és sokkal szélesebb körben harapózott el a nárcizmus, mint hinnéd. Nem válogat, lehet férfi vagy nő, a főnököd, kollégád, szomszédod, a párod, vagy a szüleid.  Épp ezért, szinte megkerülhetetlen. Lappangó jelenség, nehéz felismerni. Ne állj előtte majd zavartan, ha egyszer szembe kerülsz vele, vértezd fel magad. Olvasd el a regényt, segíteni fog, hogy képben legyél és megvédd magad. A könyv akkor is jól értelmezhető, ha az életből nem egy anyára, hanem esetleg a saját párodra, a férjedre, kedvesedre ismersz rá. A viselkedésük a nemek között átkonvertálható.

– Ez már megint egy lelki betegségekről szóló könyv. Engem nem érdekel! – gondolhatod. – Olvassák azok, akik nem normális életet élnek. Nekem minden happy! Boldog életem van.
Nem, ez nem egy szakkönyv. Ez a valós világunk egy kis szelete. Mintha a szereplők életében időnként villanna a vaku és az egymás mellé rakott fotók mutatják be a valóságot.
Biztos, hogy neked minden happy? Vagy csak nem ismerted fel eddig, nem adtál nevet a téged bántó, alig észre vehető, bosszantó sérelmeknek?

A regény épp olyan izgalmas, mint mindannyiunk élete. Vannak benne szomorú pillanatok és kellemes napok. Ne gondold, hogy csak bánat hömpölyög a könyv lapjai között. Viola, a főszereplő a fiatalok letörhetetlen életerejével belopja magát a szívünkbe. Vajon a megszurkált szívét egy szenvedélyes szerelem be tudja gyógyítani? Jár neki a boldogság? Elvehetik tőle? A megbocsájtás szép dolog, de elvárható egy megsebzettől? Rád vár a feladat megválaszolni. A kulcsra akkor lelsz rá, akkor értheted meg mélységében, ha az utolsó lapig elolvasod! Biztos vagyok benne, hogy meg fog érinteni, és ezután sokkal jobban fogsz figyelni a részletekre. Mert, mint tudjuk, az ördög is a részletekben rejlik.

Mit adhat neked ez az oldal?
– Segít felismerni és megérteni a kapcsolatok rejtett titkait.
– Elkerülhetsz általa egy drámai jövőt.
– Beazonosíthatod, hogy sebzett-e a lelked.
– Nem helyettesít szakkönyvet, mégis átfogó képet ad.
– Sok linket, címet találsz, tágulhat az információs hálód.
– Mások tapasztalatát tovább tudod gondolni.
– Megértheted az eddigi reakcióidat.
– Őszintén magadba nézhetsz.
– A könyv részleteiről beszélgetve átértékelheted a nézeted.
– Kibeszélheted magadból a fájdalmat.
– Az érintettek tapasztalatai segíthetnek neked.
– Választ kaphatsz a kérdéseidre.
– Bebizonyítja, hogy nem te vagy a hibás.
– Meggyőződhetsz, hogy van kiút.
– Ha felismered magadban a vonásokat, megértheted magad.
– Választ kaphatsz, hogyan lehet együtt élni ilyen emberrel.
– Utat mutat az első lépéshez, amit eddig nem mertél megtenni.
– Felkavarja, majd megnyugtatja a lelked.
– Az új hozzáállásod megkönnyíti a napjaid.
– Erőt és reményt adhat, megváltoztathatja az életed.
– Olyan pozitív változások, amire nem is gondoltál.

Kívánom, hogy adjon sok élményt az olvasás!

Vera


Ne haragudjatok Hozzászólók, de elveszett 22 Hozzászólás, és ami újak vannak, nem tudom a levelezőből levett képet betenni, hogy hiteles legyen.. Igyekszem majd pótolni. Elveszett egy oldalam is, amin a rengeteg Irodalom volt. Filmek, könyvek. Elérhető segítségek a témában.
A WordPress Sablon váltás tréfált meg, de ősszel újraírom. Köszönöm a türelmeteket!

A sütik nem okoznak problémát a Felhasználónál. Az Elfogad gombra kell kattintani. Köszönöm! További információ

Az Elfogad gombra kattintással a sütik használata aktiválódik, de ez a Felhasználónál semmilyen káros következménnyel nem jár.

Bezárás